Divize kola 6.-9.: Áčko se rozjelo a připisuje remízu a 3 výhry v řadě

Áčko po zápase proti Jaroměři

 

 

Áčko po zápase proti Jaroměři

 

Áčko nejdříve vyjelo 11.11.2023 do herně neoblíbeného Broumova.

A začalo jako klasicky v Broumově příšerně, Knap-Šmidrkal dostali s Gombarčíkem a Hauschkem 1:3, Kazda s Fejfarem padli v pěti sadách proti dvojici Zhuravljev – Brzecki. Singly už přinesly veliké bitvy, Honza Šmidrkal otočil čtvrtou sadu ze stavu 1:7 a odvrátil ještě 4 mečboly, aby nakonec v pátém setu krutě 10 v pátém padl, Lukáš Knap ale ukázal formu výhrou 3:1 nad Brzeckim, Vojta Kazda si poradil vcelku jistě s Hauschkem (3:1) a Karel Gombarčík naprosto rozstřílel Kubu Fejfara v poměru 3:0. Honza ale uplácal Brzeckiho 3:0 a Lukáš i přes zaváhání ve čtvrtém setu nakonec Hauschkeho zdolal (3:1). Gombarčík následně vrátil domácím vedení zpět, neboť Vojtu od stavu 1:1 již úplně zničil (3:1) a klíčový duel – jak se později ukázalo – zvládl Kuba, který v šílené koncovce pátého setu po odvrácení 2 mečbolů svůj pátý nakonec využil mordou po lajně (3:2 a 14 v pátém). Domácímu Hauschkemu Honzova tráva vůbec neseděla (0:3), tím pádem šli pačtí poprvé do vedení 6:5. To bylo ale na delší dobu vše, neboť Lukáš i po heroickém výkonu zejména v setech 2 a 3 podlehl Karlovi Gombarčíkovi (2:3), Vojta padl se Zhuravljevem 1:3 a Pawel Brzecki udolal Kubu v zábavném duelu 3:2, ač párkrát po nepovedeném úderu prohlásil, že je to czurak polski.  8:6 pro domácí a skoro nulová naděje na body, tak jako vždy v Broumově. Jenže Honza překvapil a Gombarčíka 9 v pátém udolal, ač vedl už 10:4 v pátém. Lukáš pak sice dostal neskutečnou rychtu se Zhuravljevem (1:3), avšak ještě větší příděl uštědřil Vojta Brzeckimu a Kuba konečně zvládl poslední mač, když výhrou 3:0 nad Hauschkem přidělil packým remízu.

Slovan Broumov “A” – TJ Nová Paka “A” – 9:9, Honza nadstandard (3/4,5) a zbytek mančaftu se slušně činil též (2/4,5). 

Odpoledne se celý mančaft přesunul do Jaroměře, kde se nečekal valný úspěch, neboť domácí disponují extra silným kádrem, v čele s ligovým Davidem Čenovským a Filipem Diveckým.

Po deblech vyrovnáno, Čenovský s Diveckým F. semleli Kazdu s Fejfarem 3:0, Knap-Šmidrkal však odvrátili 2-bodové manko pětisetovou výhrou nad duem Nedomlel-Hardubej. Místo Filipa Diveckého v singlech nastoupil jeho otec Václav, neboť synova vášeň pro fotbal byla silnější než utkání v pingpongu. V singlech se začalo trochu překvapivě, neboť Lukáš Nedomlel naprosto zdevastoval Honzu, ač se u toho pěkně zapotil (3:0), Lukáš však splnil roli favorita nad Diveckým V (3:0). Škoda Vojty, který nevyužil mečbůlek na Edu Hardubeje a po krásné bitvě padl 0:3. Stylově 3x na 7 sestřelil Kubu Čenovský, a tak to bylo po první rundě 4:2 pro domácí. Honza hned snižoval s V. Diveckým (3:0), Lukáš skvěle otočil duel s Hardubejem na 9 v pátém, jenže Čenovský povolil Vojtovi jen set a Kuba to měl s Nedomlelem pěkně za draho (0:3). Honza pak urval výhru nad Hardubejem 3:1, 2 body náskoku vracel domácím Čenovský nad Lukášem (3:0), ale Vojta se ztopořil a Nedomlela 3:0 uvařil, na což navázal Kuba nad Diveckým V., ač se u toho pořádně zapotil (3:1). 7:7 před poslední rundou a karty byly rozdány. Ty ale obrátil Honza, který dosti nečekaně po urputném výkonu porazil Davida Čenovského 3:1, toto hned podpořil Lukáš suverénním výkonem proti Nedomlelovi a nečekanou možností nemohl pohrdnout Vojta, který jednoznačně V. Diveckého zdolal (3:0) a překvapení bylo na světě.

Jiskra Jaroměř “A” – TJ Nová Paka “A” – 7:10,   Honza s Lukášem naprosto spokojení (3,5/4,5), Vojta přidal 2 důležité body (2/4,5) a Kuba by asi více než 1 nedělal, neboť v posledním mači dostával na budku (1/3,5). 

26.11.2023 přivítalo Áčko opět v plné palbě týmy ze spodku tabulky, Jaroměř-Josefov a Chlumec nad Cidlinou. Začátek nerozhodný, neboť Knap-Šmidrkal nabírají formu (3:0 nad Kadaníkem s Krulichem), Kazda s Fejfarem se na sebe po prohraném duelu s párem Obrdlík-Joneš moc neusmívali (1:3). A Lukáš hned ukazoval, proč má nejlepší čísla za poslední sezóny (3:1 nad Jonešem), Vojta ale v zápasem plným zvratů nahoru a dolů padl s Obrdlíkem 2:3. Kuba pak dostal čočku s Kadaníkem (0:3), ale stejným poměrem ubránil Honza Krulicha (3:0). Další pětiseťák už ale Vojtovi vyšel (3:2 nad Jonešem), 100% v této disciplíně zůstával Štěpán Obrdlík (3:2 nad Kubou), Honza ale uběhal a učopoval Kadaníka (3:0) a do vedení o 2 body vyslal domácí Lukáš sebejistou výhrou nad Krulichem. Do trháku 7:4 poslal packé Kuba důležitou výhrou nad Jonešem 9 v pátém, Honza ale dostal hroznou rychtu s velice chytře hrajícím Obrdlíkem, který nechal Honzu excelovat v útoku a packý hráč se proexceloval k prohře 0:3. Moc pěkný mač sehráli Lukáš s Kadaníkem, ač se špatným koncem pro Paku (1:3), závěr ale již patřil domácím, na 8:6 dával Vojta proti Krulichovi (3:1), Honza si přesvědčivě poradil s Jonešem (3:0) a hezké dopoledne zkazil Obrdlíkovi Lukáš, který jej 3:1 urval, takže Štěpánovi sebral 4,5, což nesl josefovský borec dosti nelibě.

TJ Nová Paka “A” – Sokol Jaroměř – Josefov 2 “B” – 10:6, Honza si tak nějak zadělává na kolorit 3 bodů ze 4 s jednou rychtou, Lukáš sehrál výtečně (3,5/4,5), Vojta si své 2 uklohnil (2/3,5+1 pod čarou) a Kuba doplnil počet do 10 (1/3,5).

Odpoledne již zavítal do packé haly nováček z Chlumce nad Cidlinou. Ti přijeli povzbuzeni dopolední výhrou nad Hostinným ve velmi početné sestavě, přičemž jménem Kycelt se to tam pochopitelně jen hemžilo. Šlo se na to, Šmidrkal-Knap udolali ve 3 koncovkách Kycelty Petra a Jakuba, Kazda s Fejfarem přečkali těžké chvilky s Kyceltem Lukášem a Juričkou a 9 v pátém vyhráli. V singlech se začalo zostra, nejofenzivnější mač dne svedli Lukáš s J. Kyceltem se špatným výsledkem pro packé (1:3), Vojta načal špatné odpoledne porážkou od univerzála Romana Šedivého (1:3), Kuba však zdolal po bitvě Standu Juričku (3:1) a další těžký mač odehrál Honza, který po jasně vyhrané první sadě vůbec nevěděl, kde mu hlava stojí, když najednou tekl 1:2, ale packý obranář se vzchopil a takticky utkání otočil na 3:2. Dokonce do 5 sad dostal Vojta po zlešené hře J. Kycelta, avšak v pátém již tahal za kratší provaz (2:3), zpět do vedení o 2 body vrátil packé Kuba, když velmi slušnou hrou zvládl těžký duel se Šedivým (3:1). Honza následně jasně porazil výjimečně nebojujícího Standu Juričku (3:0), tak jako Lukáš po exkluzivní hře Lukáše Kycelta. 7:3 pro Paku. Již již měl na dosah pátou sadu Kuba proti jmenovci Kyceltovi, ale nakonec 1:3 padl. Další důležitý duel se odehrál hned vedle, Honza otáčel se Šedivým z 0:1 na 2:1, soupeř srovnal na 2:2 a Honza vedl již 6:2, aby za 2 minuty tekl po soupeřově time-outu 6:8. Time out skutečně fungoval i Honzovi, který ovládl následujícíh 5 míčů a radoval se z výhry 3:2. Na 9:4 dával Lukáš, který rozstřílel Standu Juričku 3:0 a zápas byl skoro hotov. Vojta vedl s Lukášem Kyceltem 2:0 a 9:6, pak 2:1 a 9:6 a stále nic, přišla sádra a protekl 7 v pátém. Honza, čumíce vedle na Vojtu, aby už mač ukončil, tak dostal ještě od cesty 0:3 od výtečně hrajícího Kuby Kycelta a zápas tak musel ukončit až Lukáš, který Romana Šedivého 3:0 svou levačkou ustřílel.

TJ Nová Paka “A” – Sokol Chlumec nad Cidlinou “A” – 10:6, Honza opět dle zajetého scénaře – 3 výhry a jedna rychtářská prohra, jedinou prohru si připsal též ve formě hrající Lukáš (3,5/4,5), Kuba držel packé v náskoku (2/3,5) a Vojta projel všechny 3 pětisetové utkání, což ale packým nemuselo vadit (0/3,5). 

Facebookové komentáře