11.turnaj nere pro Radka Hyršala, mezi ženami nejlepší Věra Pavlová

V sobotu 2.12.2023 se uskutečnil již 11. turnaj neregistrovaných ve stolním tenise. Zúčastnilo se 31 hráčů a 4 hráčky. Ženy hrály systémem každá s každou a následně se utkaly v systému 1-4 a 2-3 o finále a poražené se utkaly o 3.flek. Nejvíce se dařilo Věře Pavlové, která udolala svou jmenovkyni Šmidrkalovou 3:2 v napínavém finále, přičemž prvně jmenovaná zopakovala výsledek ze vzájemného střetnutí ve skupině. Bronz brala Kateřina Krsková před Monikou Wiesnerovou.

Ženy:

  1. Věra Pavlová
  2. Věra Šmidrkalová
  3. Kateřina Krsková
  4. Monika Wiesnerová

Muži se utkali v 6 skupinách po 5 resp. 6 lidech. Nejlepší 2 ze skupin postupovali přímo do pavouka vítězů a k nim se přidali ještě 4 nejlepší na třetích místech svých skupin dle bodů a skóre. Hned v osmifinále padl jeden z adeptů na triumf Petr Zamlar pálkou Aleše Pavla. Smůlu měl i Martin Richter, který dostal do první rundy Radka Hyršala. Do semifinále se probojovali Pavel Erben, Aleš Pavel, Václav Hampl a Radek Hyršal. Finále již nabídlo nádherný souboj dvojice Hyršal-Pavel, když prvně jmenovaný nevyužil vedení 2:0 na sety a radoval se tak až nejtěsnějším možným rozdílem 9 v pátém. Bronz bral nejstarší účastník turnaje Václav Hampl.

Muži hlavní soutěž:

  1. Radek Hyršal
  2. Aleš Pavel
  3. Václav Hampl
  4. Pavel Erben

Kdo nepostoupil do pavouka vítězů, šel do útěchy. Tam se už ve čtvrtfinále pakoval předsazený kuželkář Erik Folta, v divácky atraktivním duelu padl v osmifinále Jarda Pech s Martinem Špíglem. Do semifinále se dostali Martin Kadlec, Roman Bark, Dan Wojcik a Radek Šimek. Ve finále se proti sobě postavili Roman Bark a Radek Šimek, úspěšnější byl Radek Šimek, ve finále padl Roman Bark a třetí místo bral Dan Wojcik.

Muži útěcha:

  1. Radek Šimek
  2. Roman Bark
  3. Dan Wojcik
  4. Martin Kadlec

V deblech potvrdil svůj úspěšný večer Radek Hyršal, který s Václavem Hamplem jasně ovládl čtyřhru proti dvojici Erben-Hátle.

Čtyřhry:

  1. Hyršal-Hampl
  2. Erben-Hátle
  3. Petrecký-Petrecký
  4. Gaudl-Zamlar
Zleva Věra Šmidrkalová, Věra Pavlová, Kateřina Krsková
Zleva dvojice Erben-Hátle, Hampl-Hyršal a Petrecký-Petrecký
Zleva Aleš Pavel, Radek Hyršal, Václav Hampl

 

Facebookové komentáře