OP jednotlivců 2023 v režii packých barev, poprvé se radoval Šmidrkal

2.12.2023 si to 35 pingpongářů rozdalo o titul okresního přeborníka.

Nejvyše nasazení byli divizní hráči, J. Šmidrkal (Nová Paka), Jakub Kycelt (Chlumec nad Cidlinou), Vojtěch Kazda, Lukáš Knap, Jakub Fejfar (Nová Paka) či Milan Kříž (Jičín).

5 skupin po 4 a 3 po 5 odstartovaly za dohledu pořadatelů Vaška Nidrleho a Milana Ročka.

Své skupiny vyhráli všichni favorité. Ti se také probojovali až do čvrtfinále. Jakub Fejfar padl po bitvě s Lukášem Grofem už v osmifinále. Do semifinále se probojovali Jan Šmidrkal udřenou výhrou nad Martinem Jiráskem, Vojtěch Kazda si poradil s Lukášem Grofem, Lukáš Knap umlátil Lukáše Kycelta a Jakub Kycelt zvládnul duel s Rudou Vzorkem.

Semifinále nabídlo řežbu domácích Kazdy a Šmidrkala, když druhý jmenovaný musel otáčet nepříznivé skóre a utkání zakončil brutálním vepřem na 3:1. Lukáš Knap dostal dardu s ranařem Jakubem Kyceltem a finále bylo jasné.

Honza Šmidrkal nejdřív projel s Jakubem Kyceltem první set, následně za stavu 0:1 a 9:9 chytil mordu a srovnal a v klíčovém třetím setu odvrátil setbol 3 prasaty za sebou, takže tento set vyhrál a čtvrtou sadu si již pohlídal, krasný duel ryzí obrany a ryzího útoku tedy vyzněl pro packé barvy, když J. Šmidrkal slavil první singlový titul okresního přeborníka.

Debly proběhly podle očekávaného scénáře, Šmidrkal-Knap v semifinále nedali šanci Grofovi s Oravcem a o poznání zajímavější duel sehráli Kazda s Fejfarem proti dvojici Kycelt-Kycelt, když za stavu 2:2 a 8:10 ustáli atak soupeře a radovali se z výhry 12:10 v pátém.

Finále nabídlo stejný scénář jako v loňském roce, lišák Kazda upekl úplně stejnou taktiku jako při posledních přeborech, takže Lukáš Knap se nedostal prakticky do útoku a v kombinaci se slušnou hrou Kazdy s Fejfarem se tito radovali z výhry 3:1 a obhajoby okresního titulu přeborníka, zatímco Knap se Šmidrkalem přemýšleli, jak to zase budou celý rok v mančaftu poslouchat.

Vojtěch Kazda přebírá rukami Milana Ročka medaili za výhru ve čtyřhře, za ním ještě Lukáš Knap, Jan Šmidrkal, Lukáš Grof, Jakub Oravec a Jakub a Lukáš Kyceltovi
Nejlepší singlisté letošních přeborů, zleva Jakub Kycelt, Lukáš Knap, Vojtěch Kazda a Jan Šmidrkal

Facebookové komentáře