10. a 11.kolo divize: Áčko vyšplhalo už na 3.místo tabulky

Vojta Kazda proti Petrovi Dlabolovi

Áčko tentokráte 9.12.2023 vyjelo na půdu okresního soupeře ze Staré Paky, kde se v klasicky vysoké formě objevuje trojice hráčů a utkání nakonec zvládli na remízu. Odpoledne pak pačtí ve Vrchlabí potvrdili roli favorita a domácím nedali žádnou šanci, tím pádem šplhají tabulkou jenom výše.

Debly ve Staré Pace byly rozlosovány a dopadly již standardně, Vajgl se Šajnerem rozstříleli Kazdu s Fejfarem 3:0, Šmidrkal s Knapem zase tím stejným skóre porazili Dlabolu s Kuzmou.

V singlech se začalo pěkně zostra, Starka chtěla zápas brzy rozhodnout, a tak se na domácí pozici číslo 1 netradičně napsal ve velké formě hrající Luba Šajner, proti kterému se postavil Honza Šmidrkal. A zápas to byl famózní, Honza tekl 0:2, pak se zmobilizoval a vyrovnal na 2:2 a klasickou řež musela rozhodnout až koncovka, 3 maratónské výměny od stavu 9:10 v pátém ovládl packý obranář a bral cennou výhru nad Lubou 3:2. V souběžně hrajícím utkání nevyužil Lukáš Knap v první sadě proti Pavlu Vajglovi vedení 7:1 a pak 6 setbolů, takže padl 17:19, druhý set dostal dardu, třetí zvládl a ve čtvrtém užuž sahal po vyrovnání, jenže Sejdy jej zprasil jak se sluší a patří a v jednom z nejlepších zápasů dopoledne padl Lukáš 1:3. Péťa Dlabola Vojtu Kazdu rozhodně nešetřil, když jej kromě jednoho vyházeného setu naprosto přehrál (3:1) a srovnání přinesl Kuba Fejfar výhrou nad Kuzmou v poměru 3:0. 3:3. Honza šel na další těžký duel proti Vajglovi a dařilo se mu ostrými čopy držet soupeřovo dělo z forhendu na uzdě, teda až kromě třetího setu, kdy mu domácí ranař rozmlátil další puntíky na trávě, čtvrtý set již jasně opanoval hostující hráč (1:3), Lukáš si dále poradil s Kuzmou též jednoznačně 3:0 a šlo se zase dle zajetého scénáře, Vojta si poradil s Kuzmou bez ztráty setu a Kuba moc dlouho Lubošovi Šajnerovi nestačil (0:3).

Třetí runda a Honza řádil dále, když po nepříznivém průběhu utkání otočil z 1:2 v naprosté koncovce proti Dlabolovi na 9 v pátém, Lukáš nedal šanci Kuzmovi (3:0), Luba Š. rozstřílel Vojtu, který tedy nebyl zrovna v oslnivé formě (0:3) a Kuba zakusil mordor proti Vajglovi, který jej ztrestal jako Igor Hnízdo žáka za lež (0:3). Před poslední rundou 7:7 a bylo tedy jasné, že pačtí budou muset pro bodový zisk konečně prolomit break, tedy jeden z trojice Kazda-Fejfar-Knap bude muset porazit někoho z trojice Vajgl-Šajner-Dlabola + Honza musel zapsat povinnou výhru. Tak se také stalo, Honza neměl větší problémy s Kuzmou (3:0) a završil fullhouse, Lukáš po výtečném výkonu udolal Lubu (3:1) a pačtí měli na dosah teoreticky i výhru, jenže opravdu jen teoreticky, neboť Vajgl si namazal Vojtu na housku a ještě u toho oblíznul nůž (3:0 pro Starou Paku) a Péťa Dlabola obdobně sežehlil Kubu, který dostal jen minimum šancí na výhru (0:3). Remíza.

Sokol Stará Paka „A“ – TJ Nová Paka „A“ – 9:9, Honza měl 2x kliku v koncovce a urval cenné všechno (4,5/4,5), Lukáš zařizoval tolik potřebný break (2,5/4,5) a Vojta s Kubou přispěli aspoň povinným bodem a dále ještě do kasičky (1/4,5).

Lukáš Knap ukončuje zápas proti Adamovi Brázdovi. U rozhodcovského stolku zívá Jakub Fejfar

Odpoledne vyrazili pačtí do Vrchlabí a na oběd se těšili do restaurace u Učíků. Tam jako jediní v celé hospodě čekali na jídlo 45 minut, aby jim servírka oznámila, že vznikl šum a objednávka nebyla předána, tedy padalo podezření, že v kuchyni vaří někdo z vrchlabských pingpongářů. To se poadřilo vyvrátit, pačtí přijeli za 5 2 do tělocvičny a šlo se na to. Šmidrkal s Knapem zažili proti Hauschwitzovi s Vitvarem zvláštní zápas, první set trval asi 3 minuty, ve druhém vedli 6:0, avšak Honza zažil blackout a pačtí v tomto setu padli a začalo se konečně trochu hrát, nakonec pačtí potvrdili papírové předpoklady a vyhráli 3:1. Kazda s Fejfarem zase úplně jednoznačně rozjeli Studeckého s Adamem Brázdou.

Šlo se na singly, na Honzu si brousil zuby Ivan Studecký, který i tentokráte namíchal anťák a útok a bylo to pro packého obranáře pěkně peklíčko, neboť zápas s vypětím všech sil zvládnul až v páté sadě. Lukáš si poradil po kvalitní hře s Vitvarem 3:0 a pačtí nepolevovali, neboť Vojta po výborné hře uspinoval Hauschwitze 3:1 a první bod domácím přidělil až Adam Brázda, který s Kubou zvítězil v maratónském duelu až 9 v pátém. 5:1 pro Paku. Honza dále porazil 3:0 Vitvara, když se blýskl i několika šílenými balóny, Lukáš však nestačil v pěti sadách po již téměř ztraceném průběhu (0:2) na Hauschwitze, Vojta předvedl obrovského bojovníka, když s Adamem Brázdou otočil z 1:2 a 7:10 a 10:11 na 3:2, což jen potvrdil Kuba jasnou výhrou nad Ivanem Studeckým. 8:2 pro Paku. Honza měl v sobotu formu jak řemen, takže si poradil i s Hauschwitzem, když mu šlo téměř vše (3:0) a zápas dokončil Lukáš, který završil výborné odpoledne výhrou nad Brázdou v poměru 3:1.

TTC Koberce Brázda Vrchlabí „A“ – TJ Nová Paka „A“ – 2:10, Honza řádil jako čert (3,5/3,5), Vojta byl též bez prohry, navíc po dobré hře (2,5/2,5), Lukáš hojně bodoval (2,5/3,5) a poslední díly do skládačky doplnil Kuba (1,5/2,5).

Áčko tedy vyšplhalo tabulkou až na krásné 3.místo a další ostrý test jej čeká již v sobotu 16.12.2023, když pojedou na půdy DTJ Hradce Králové – toho času druhého týmu tabulky – a naprostého suveréna letošní soutěže Kostelce nad Orlicí, proti kterému si před 2 měsíci neudělali pačtí v singlech ani set, což by se dalo popsat slovy bum strejce do vejce.

Facebookové komentáře