Divize, 12. a 13.kolo: Na top týmy pačtí absolutně neměli

Áčko se  16.12.2023 vydalo završit maratónskou sérii zápasů, když hrálo čtvrtý víkend po sobě. A to zrovna na půdu druhého DTJ Hradec Králové a jasně prvního Kostelce nad Orlicí. Přišel pochopitelně náraz do vlaku, což znamenalo 2 jasné porážky.

Ráno na DTJ proti starým známým odstartovalo remízově, Knap-Šmidrkal úplně přehráli Klemperera s Brožem (kteří se tedy spíše přehráli sami) 3:0, Kazda s Fejfarem dostali naopak proti Slavíkovi s Klejchem sodovku (0:3). A šlo to rychle na svět, Honza Šmidrkal dostal totální nakládačku s Adamem Klejchem, když si při hře v malé herně odrbal i jmenovku na dresu – 0:3, Libor Slavík v pěkné bitvě přehrál Lukáše Knapa 3:1, J. Klemperer Vojtu doslova ponížil (0:3) a exligový Brož si s Kubou dlouho nezahrál (0:3). Honza neodčinil prohru ani s Liborem Slavíkem, když nevyužil vedení 5:2 v páté sadě a soupeř po skvělé koncovce bral asi zaslouženě výhru (2:3), Lukáš však konečně přidal singlový bod, jelikož uspěl v krásné ofenzivní bitvě s Klempererem 3:2. Brož následně zdemoloval i Vojtu 3:0 a Adam Klejch kromě jednoho setu s Kubou moc práce neměl (1:3). 8:2 pro domácí. Honza užuž sahal po ořechu, avšak ještě se na chvíli oklepal a s Klempererem záhadně z 0:2 otočil (3:2) a Lukáš chytl formu jako řemen, jelikož si poradil i s Brožem (3:1). To bylo ale vše, Vojta dlouho vzdoroval Klejchovi, ale nakonec padl (1:3) a Kuba užuž obracel z 0:2 proti Slavíkovi, jenže v páté sadě již byl na protivníka krátký (2:3).

DTJ Hradec Králové “B” – TJ Nová Paka “A” – 10:4, Lukáš výborný (2,5/3,5), Honza byl rád za bod (1,5/3,5) a Kuba s Vojtou přidali dohromady – ať se jejich body sečtou, odečtou, vynásobí, umocní nebo zderivují – pořád nulu (0/3,5). 

Odpoledne už pačtí nastupovali s kurzem 100 na půdě Kostelce nad Orlicí v plné palbě. Debly hodně napověděly, Malík-Kovaříček Kazdu s Fejfarem nešetřili (0:3) a Knap se Šmidrkalem dostali deku s dvojicí Petr-Jakubec, přičemž travička druhého jmenovaného packým mnoho radosti neudělala (1:3).

Lukáš šel hned na Jakubce a díky 3 urvaným koncovkám vyhrál v dlouhé bitvě 3:1, Honza se napsal na dvojku, aby neschytal hned Karla Malíka, ale Karel se tam napsal taky, takže to hned packý obranář schytal zleva i zprava (0:3), Vojta dostal s obranářem Kovaříčkem 0:3 a Kuba s Petrem dostal čočku jako o Vánocích (0:3). Nejlepší zápas dne sehrál Lukáš s Karlem Malíkem, Lukáš vedl 2:0 a za stavu 9:9 dostal nápad, takže za chvíli 2:2 a 9:9, další nápad a 9:11 bylo realitou, avšak nutno vyzdvihnout asi nejlepší výkon Lukáše v sezóně. Za to duel mezi obranáři Kovaříčkem a Šmidrkalem vypadal jako porovnání evropského produktu s produktem z AliExpressu (3:0 pro domácí). Již na 8:1 zvyšoval Petr, jenž se ale s Vojtou tuze natrápil, Vojta po prohrané první sadě ty další najednou ovládl a měl soupeře dosti načnutého, jenže přišly chybičky a soupeř se chytil, 3:2 pro Lukáše Petra. Kuba v souboji s Jakubcem zaujmul početné publikum svými vybranými mravy, když vyjmenoval asi polovinu ze všech možných hrubých nadávek na svoji hru a padl 1:3 a v duelu Kovaříčka s Knapem to vypadalo na rychlý proces, protože Lukáš dostal první dva sety 3 a 3, jenže pak se neobyčejně chytl a srovnal na 2:2, čímž nepotěšil svého parťáka Honzu, který si chtěl vedle zahrát jen zápas pod čarou, jenže protože Petr jej vůbec nešetřil a Honzu zničil 3:0, tak se stihl i tento duel a čekalo se na rozhodující set – tam již byl Lukáš po obrovské bitvě krátký a protekl 10 v pátém.

TTC Kostelec nad Orlicí “A” – TJ Nová Paka “A” – 10:1, Lukáš hrál naprosto fenomenálně, byť to stačilo jen na bod (1/3,5), Vojta s Kubou si moc nezahráli (0/2,5) a perfektní sérii s Kostelcem zakončil Honza, který si neudělal v singlu ani set, což platilo i o prvním vzájemném střetnutí v sezóně, takže do Kostelce příště vyšle náhradníka (0/3,5).

Facebookové komentáře