Divize, kola 14. a 15: Áčko uspělo jak v Bydžově, tak v Jičíně

Novopacké Áčko vyjelo na první zápasy kalendářního roku 2024 do Nového Bydžova a Jičína, tedy na půdy celků ze spodních pater tabulky. A ač ráno bylo trochu zbytečné drámo, nakonec pačtí přeci jen pozici favoritů uhájili a 6 bodů do tabulky připsali.

V Bydžově jsou to vždycky hrozné bitvy, debly to jen potvrdily, Kazda s Fejfarem urvali výhru nad Mrázkem s Vízkem 8 v pátém, ještě více se potili Knap se Šmidrkalem proti Ornstovi s Tonarem, kteří první 2 sady protekli z vedení 10:8, ve třetí odvrátili 3 mečboly (jednu blokem smeče) a nakonec se radovali z výhry 5 v pátém. To packé nakoplo, Lukáš Knap výbornou hrou porazil Jirku Mrázka 3:0, Honza Šmidrkal dokázal odvrátit stav 5:10 ve druhé sadě s Martinem Vízkem, což rozhodlo (3:0 pro Paku), Vojta Kazda v pěti sadách utahal Lukáš Tonara a první bod bydžovských přišel až v šestém zápase, kde hrál Kuba Fejfar s Janem Ornstem výtečnou partii až do konce, avšak padl 8 v pátém.

Pačtí nepolevovali, Lukáš neztratil ani setík s Vízkem a jeden z klíčových duelů se odehrál na stole č.1, Honza totiž tekl s Tonarem 1:1 a 3:10 a byl jasně horší, jenže vyzkoušel si dva spínky, pak udělal soupeř pár chyb a už šlo do tuhého, 9 odvrácených setbolů Lukáše složilo a Honza bral výhru 3:1. 7:1 pro Paku. Pak se však zase ukázala krása sportu, Vojta vedl s Ornstem 2:0 a 8:4, jenže padl a Honza Ornst se rozjel jako lokomotiva (2:3), Kuba hrál následně skvělý duel i s Mrázkem, jenže stejně jako předtím těsně padl, takže si trošku zaklel (2:3). Na 8:3 dával Lukáš výhrou 3:0 nad Tonarem, jenže Honza Š. nedokázal ukončit duel s Ornstem a po nervydrásajícím pátém setu si po prohře 9:11 pěkně zanadával. No a najednou Vojta nestačil na Mrázka (0:3), Kuba vedl 2:1 a 8:2 s Vízkem, ale totálně to zprznil, takže prohrál 2:3 a bylo to již jen 8:6 pro Paku. Honza Ornst již byl nehratelný a Paku podruhé za sebou zatěžkal 4 body, což tentokráte odnesl Lukáš (3:1) a najednou to bylo jen 8:7 pro Paku a před packými byly duely, které v minulé sezóně skončily pro domácí. Jenže Honza se vzepřel osudu a porazil Mrázka 3:0 a Vojta doslova a do písmene udolal Vízka 3:1, čímž zápas ukončil.

Jiskra Nový Bydžov „A“ – TJ Nová Paka „A“ – 7:10, Honza s Lukášem padli jenom s parním válcem Ornstem (3,5/4,5), Vojta vytěžil 2 body (2,5/4,5) a Kubovi se v singlu úplně nedařilo v pátých setech (0,5/3,5).

Odpoledne již pačtí vyrazili na půdu Jičína, který vypadá letos na padáka. Navíc byli ještě bez Honzy Červenky, což jejich šance na úspěch dále devalvovalo.

Čtyřhry ale skončily vyrovnaně, Knap se Šmidrkalem si jasně poradili s dvojicí Odstrčilík-Fejtek 3:0, avšak Sebera s Křížem otočili duel proti Kazdovi s Fejfarem na 9 v pátém.

Pačtí napsali singly prazvláštně, na jedničce Kuba Fejfar konečně zažil radost z výhry, když Fejtka 3:1 ustřílel, Vojtěch si po vyrovnaných sadách poradil s Odstrčilíkem 3:0. Honza pak náhodně otočil duel z 1:1 a 1:6 se Seberou na 3:1 a Lukáš řádil dále, když Milana Kříže 3:1 přeútočil. Kuba šel pro jistotu do dalšího pětiseťáku, avšak konečně uspěl (3:2 nad Odstrčilíkem), Vojta ale v úplně koncovce se Seberou padl (-9 v pátém). Na 7:2 pro Paku dával Honza, proti kterému se tentokráte Milan Kříž vyházel (3:0 pro Paku). Obrovskou bitvu sehrál Lukáš s výtečně hrajícím Fejtkem, avšak nakonec v pěti sadách výhru slavil (3:2), Kuba neměl pátých setů stále dost, když se Seberou odvrátil 4 mečboly, aby další 2 svoje neproměnil a padl tak 12 v pátém, další smolnou prohru 9 v pátém si připsal Vojta, kterého Milan Kříž nakonec ušťouchal (2:3). Honza měl užuž zápas s Fejtkem v kapse, jenže domácí materialista předvedl neskutečnou koncovku 3.sady, když se u smeče na svém setbolu skoro přizabil, míč trefil pozdě, hranou a přesně na hranu Honzovy části stolu a packý hráč se trochu vzpamatoval až za stavu 1:4 v páté sadě, nakonec vyhrál 7 v pátém. Zápas ukončil Lukáš po výhře 3:1 nad Odstrčilíkem.

TJ Jičín „A“ – TJ Nová Paka „A“ – 4:10, Honza s Lukášem naplno (3,5/3,5), Kuba vyhrál vše, co měl (2/3,5) a Vojta padl 2x v koncovce (1/3,5).

Facebookové komentáře