16.kolo divize: Dvojička v Hostinném dopadla těsně pro domácí

V sobotu 3.2.2023 vyjelo packé Áčko na výlet do nedalekého Hostinného na duel se svým cestovním divizním partnerem. Sestava domácích jasně napovídala, že se bude hrát sotva o remízu – za domácí totiž nastoupili Šplíchal, Schwab, Voňka a Bartoš, tedy 2 hráči těžce nad divizní kvalitou a 2 hráči, jejichž ELO se nachází pod tím packým.

Debly nerozhodně, Kazda s Fejfarem projeli s Voňkou a Schwabem 1:3, naopak Knap-Šmidrkal po urputném boji zdolali Bartoše se Šplíchalem 3:1. Nejlepší duel byl hned ten první, maratónskou bitvu plnou dlouhých výměn mezi Jany Šplíchalem a Šmidrkalem zvládl nakonec ten domácí, neboťve třetí sadě odvrátil stav 1:7 a v páté ještě mečbol za stavu 9:10, to byla škoda. Lukáš Knap pak jasně přestřílel Karla Voňku, Vojta Kazda po urputném boji přehrál Petra Bartoše a Richard Schwab si s Kubou Fejfarem vymetl podlahu a předvedl mu třeba i banán okolo síťky (0:3). Honza následně porazil Voňku 3:0, Lukáš měl s Bartošem namále, ale ustál 4 možnosti domácího hráče na vedení 2:0 a vyhrál 3:1. Schwab pak Vojtovi předvedl, jak se dá vyhrát zápas za 10 minut, příčemž asi ještě kratší to měl Kuba se Šplíchalem (oba 0:3).  5:5.

Honza ustál 3 setboly s Bartošem a vyhrál 3:0, Lukáš dostal se Schwabem 0:3, Vojta si přecijen udělal set na Šplíchala, více však ne (1:3) a Kuba se odhodlal k výhře 3:0 nad Voňkou. 7:7, vše přesně dle zajetých kolejí. Honza si mohl na Schwaba udělat aspoň čestný set, ale zahozený setbol se mu moc nevyplatil, soupeř byl úplně herně jinde (0:3), Lukáš vzdoroval Šplíchalovi jenom set (1:3) a šlo se do finále – Vojta splnil s Karlem Voňkou povinnosti (3:0) a zajeté pořádky se bohužel pro packé rozbořily až v posledním mači, když Kuba nepředvedl příliš dobrý výkon a s Bartošem 0:3 padl, tím pádem i celá Paka.

Tatran KRPA Hostinné “B” – TJ Nová Paka “A” – 10:8, Honza s Lukášem očekávané body (2,5/4,5, Vojta též (2/4,5) a pešek spadl na Kubu (1/4,5). 

Facebookové komentáře