Divize, díly 17. a 18.: Áčko bralo remízu a výhru

Novopacké Áčko se po 3 týdnech zase představilo v divizních soutěžích. Zatímco ráno to byla s Broumovem v plné sestavě klasická velká řežba, která skončila smírně, odpoledne už Jaroměř s velmi okleštěnou sestavou neměla nárok.

Debly předznamenaly velkou bitvu, Knap se Šmidrkalem těsně podlehli Gombarčíkovi s Kollertem v bitvě koncovek (1:3), Kazda s Fejfarem ale zařídili remízu, když v pěti sadách zdolali Vlacha s Brzeckim. Lukáš Knap v prvním kole singlů dostal pořádnou dardu s Karlem Gombarčíkem (0:3), avšak Vojta Kazda překvapivě jistě přehrál Davida Kollerta (3:0). Kuba Fejfar dostal s Tomášem Vlachem řádnou čočku (0:3) a Honza Šmidrkal si po bitvě poradil s Pavlem Brzeckim 3:1. 3:3. Vojta sice hrál dobrý mač, ale na Gombarčíka neměl (1:3), Kuba si na Kollerta neudělal ani sadu (0:3), pak se však sehrál jeden z klíčových duelů, Honza tekl s Vlachem 0:2, avšak zabral a v páté sadě odvrátil mečbol za stavu 9:10, aby 12:10 zvítězil (3:2). To potvrdil Lukáš, jenž 3:1 Brzeckiho přestřílel a bylo to zase srovnáno, 5:5. Kuba stále čekal na singlový set a nedočkal se ani s Gombarčíkem (0:3), avšak Honza po dlouhé době uchytal Kollerta (3:2), 6:6. Obrovskou bitvu sehrál Lukáš s Vlachem, avšak v páté sadě padl (2:3), opět srovnal Vojta jistou výhrou nad Brzeckim (3:0). Honza si po jasném začátku myslel, že Karel Gombarčík vzdorovat nebude, avšak ten se od stavu 0:1 a 0:5 chytil a Honza horko těžko vyhrál třetí sadu na 2:1 a pak už utkání dotáhl do vítězství (3:1), Lukáš ale dostal naloženo od cesty od Kollerta (0:3). 8:8, šlo se do finále, Vojta vedl s Vlachem 2:1, avšak obdržel vyšší než obvyklé množství vepřů, v páté sadě vedl 7:3, dokonce měl mečbůlek, ale Tomáš Vlach jej přetlačil a 10 v pátém vyhrál. Takže to bylo celé opět na Kubovi, ten proti Brzeckimu vyhrál první sadu, druhou projel a ve třetí tekl 2:7 a 7:10, skvěle otočil a radoval se z výhry 3:1. Remíza.

TJ Nová Paka “A” – Slovan Broumov “A” – 9:9, Honza vydoloval plné v singlech (4/4,5), Vojta ahrál výborně (2,5/4,5), Kuba urval remízový bod (1,5/4,5) a Lukáš chtěl o bod více (1/4,5).

Odpoledne přijela velmi mladá sestava z Jaroměře, ti již měli nahráno dostatečně, ambice neměli, a tak přivezli 2 mladíčky a nejlepší hráče nechali doma. Šmidrkal-Knap udřeli výhru nad Nedomlelem s Danem Skákalem 3:1, stejným poměrem vyhráli Fejfar s Kazdou nad Hardubejem s Dominikem SKákalem. První řežbu ovládl Lukáš, jenž v páté sadě po výborné hře zdolal Nedomlela, Vojta přidal Pace 4.bod výhrou nad Danem Skákalem 3:1. Kuba ale padl s Dominikem Skákalem 1:3, což napravil Honza výhrou nad Edou Hardubejem, který už vyhlížel, v kolik bude konec utkání. Vojta měl formu a Nedomlela 3:1 přehrál, Kuba nedal šanci Danovi Skákalovi (3:0), Honza tím stejným stylem porazil jeho bratra Dominika, ač se hrála třeba i výměna o 50 balónech. Již na 9:1 dával Lukáš, který v pětisetové bitvě zapsal výhru nad Hardubejem Lukáš Nedomlel přeci jen bez bodu neodjel, když Kubu 3:1 ukudlal, ale zápas hned ukončil Honza v duelu proti Danovi Skákalovi (3:0). Utkání se neslo v mimořádně přátelském duchu 🙂

TJ Nová Paka “A” – Jiskra Jaroměř “A” – 10:2, Honza plno (3,5/3,5), Lukáš s Vojtou jakbysmet (2,5/2,5) a Kuba aspoň udělal hostům trochu radosti 1,5/3,5).  

 

 

 

Facebookové komentáře