Divize, kola 19-20-21: Áčko poráží Josefov, Chlumec i Vrchlabí a skončí 3.

Kuba Fejfar proti Martinovi Kadaníkovi
Kuba Fejfar proti Kadaníkovi

Předposlední hrací den sezóny 9. 3. 2024 přivál packé do Jaroměře-Josefova a Chlumce nad Cidlinou. O týden později zase oslabený “A” tým přivítal ještě oslabenější Vrchlabí. Všechny duely kluci zvládli a zapíší nejlepší divizní umístění v historii oddílu (třetí flek).

V Jaroměři-Josefově na packé čekala sestava Kadaník-Kruliš-Obrdlík-Joneš. Debly dopadly nerozhodně, Knap-Šmidrkal se dosti zapotili s dvojicí Kadaník-Krulich (3:1), Kazda s Fejfarem po bídném výkonu nezvládli duel proti Jonešovi s Obrdlíkem (1:3). Honza Šmidrkal hned  prvním duelu vrátil Štěpánovi Obrdlíkovi debakl z Paky, Honza vyhrál po maratónu 3:1, Lukáš Knap se pěkně zapotil s Patrikem Jonešem, kterého po přestřelce udolal 7 v pátém. Naopak sebemenší potíže neměl Vojta Kazda s Milošem Krulichem (3:0) a na 5:1 zvyšoval Kuba Fejfar po výtečném výkonu nad Martinem Kadaníkem (3:1). Honza následně vedl s Jonešem 2:0 a měl 2 mečboly, ty však po 2 pokusech o winner, které skončily těsnými auty o 3 a 5 metrů, nevyšly a šlo se brzy do páté sady, tam již packý hráč vévodil (3:2). Lukáš si dále jistě poradil s Krulichem (3:0), Vojta jednoznačně porazil Kadaníka (3:0), Kubovi to lepilo a porazil i Obrdlíka (3:), což potvrdil Honza výhrou nad Krulichem (3:0).

Sokol Jaroměř-Josefov “A” – TJ Nová Paka “A” – 1:10, Honza byl spokojen se 3 body (3,5/3,5), Lukáš měl formu (2,5/2,5) a Kuba s Vojtou hráli skvěle singly a bídně debla (2/2,5).

Kuba Fejfar proti Jakubu Kyceltovi

 

Po obědě, kdy se pačtí v Chlumci narvali jako čuňata, se pokračovalo do kopulovité místnosti v nejvyšším patře chlumecké sokolovny. Tam již čekala plná sestava mančaftu, který hraje divizi po dlouhých letech a k tomu ještě velice slušně, tedy Kycelt Jakub, Kycelt Lukáš, Šedivý Roman a Jurička Stanislav.

Debly tradičně vyrovnané, Knap se Šmidrkalem si poradili s Kyceltem L. a Juričkou, Kazda s Fejfarem neproměnili proti Šedivému s Kyceltem J. 2 mečboly a padli 11 v pátém. V singlech to pokračovalo stejně, jako se skončilo v deblech, Lukáš vedl se Šedivým 2:0 a měl 2 mečboly, při nich a následné koncovce však domácí borec vytáhl údery par excellence a nakonec vyhrál 3:2. Honza ale srovnal po odvrácení několika setbolů v setu č.2 a 3 proti Juričkovi. Vojta sehrál famózní duel proti domácí jedničce Kubovi Kyceltovi, avšak vedení 2:1 nevyužil a nakonec 2:3 padl. Lukáš Kycelt zase kromě druhého setu proti Kubovi vládl (1:3). 4:2 pro Chlumec. Lukáš si následně poradil se Standou Juričkou v duelu Sparta vs Slavie v poměru 3:0, Kuba Kycelt ale Honzovi ukázal, kdo je doma pánem a naložil mu 3:0. Na 4:5 z pohledu packých korigoval Vojta, který přehrál L. Kycelta spolehlivě 3:0, avšak domácí dále topili pod kotlem, Kuba 1 koncovku vyhrál, 2 prohrál, a tak se R. Šedivý radoval z výhry 3:1. Na Kubu Kycelta si nepřišel ani Lukáš, ač zápas se hrál výtečný (1:3) a pačtí tekli 4:7, avšak domácí jednička měla až do posledního zápasu dohráno, toho chtěli pačtí využít. Honza vedl nad L. Kyceltem jistě 2:0, pak však domácí hráč zpřesnil hru a začaly šachy, Lukáš otočil 3.set a maratónskou 4.sadu packý obranář uhrál jen tak tak (3:1), Vojta skvělou hrou zvládl zápas se Šedivým (3:0) a na 7:7 dával Kuba, který svého slávistického souputníka 3:1 přehrál. Na stole č.2 se děly věci nevídané, neboť Lukáš hrál proti L. Kyceltovi naprosto neskutečný zápas, když mu tam spadlo úplně vše (sety 11:1 a 2x 11:2 mluví za vše), Honza soustředěnou hrou přehrál Šedivého 3:0 a zápas ukončil Vojta, který Standu Juričku 3:0 porazil a obrat dokonal. Pěkný a férový zápas tedy skončil výhrou packých.

Sokol Chlumec nad Cidlinou “A” – TJ Nová Paka “A” – 7:10, Honza vyhrál, co mohl (3,5/4,5), Vojta sehrál výtečný part (3/4,5), Lukáš prohrál jeden mač smolně z mečbolů, i tak bodoval (2,5/4,5) a Kuba přidal poslední kýžený bod (1/3,5).

O týden později, v pátek 15.3.2024 se předehrávalo poslední utkání letošní divize proti Vrchlabí. Volno dostal Honza Šmidrkal, toho nahradil Martin Sochor. Vrchlabí už sezónu jen dohrává, a tak mu chyběly ze sestavy 2 nejlepší hráči, nastoupili jenom ve 3 v sestavě Studecký, Vitvar a Martin Brázda.

Tím pádem pačtí vedli již dopředu 5:0. Kazda s Fejfarem porazili jasně VItvara se Studeckým 3:0 a bylo to 2:0. Lukáš Knap neměl problémy s Romanem Vitvarem (3:0), Kuba Fejfar si poradil s Martinem Brázdou stejným rozdílem, tak jako Vojta s Ivanem Studeckým. 6. bod pro packé bylo WO. Šlo to velmi rychle, Kuba přehrál 3:0 Vitvara, Vojta taky 3:0 Martin Brázdu, až pak se Vrchlabí dočkalo bodu, Martinovi Sochorovi nesvědčila potahová kombinace Ivana Studeckého (0:3). Na 9:1 bylo opět WO a zápas ukončil Vojta pětisetovou vítěznou bitvou proti Vitvarovi, hotovo.

TJ Nová Paka “A” – TTC Koberce Brázda Vrchlabí “A” – 10:1, Vojta suverénní (3,5/3,5), Kuba taky (2,5/2,5), Lukáš taky (1/1) a Soša ochutnal divizi (0/1) + 3xWO.

Packé čeká poslední mač sezóny proti Staré Pace, po tomto zápase to bude již jistě 3.místo v tabulce, což je vynikající počin.

Facebookové komentáře