Pěkné okresní přebory vyplenili staropačtí

5. listopadu se uskutečnily v prostorách tělocvičny 1. ZŠ Komenského Nová Paka okresní přebory jednotlivců ve stolním tenisu. Zúčastnilo se celkem krásných 40 hráčů do mužské kategorie, zástupkyně něžného pohlaví měly také svou kategorii a byly pouze 4.

Z novopackých se zúčastnili Jakub Oravec, Jirka Stuchlík, Šimon Kadavý, Kuba Fejfar, Mirďa Virag, Michal Luňák, Martin Sochor, Honza Šmidrkal, Vojta Kazda a Lukáš Knap. Ze skupin se podařilo prokousat hned 7 hráčům, Jirka Stuchlík doplatil na těžkou skupinu s Lubošem Krtičkou a Lukášem Knapem, Šimon Kadavý sbíral první zkušenosti na poli dospělých a Kuba Oravec neprošel ze skupiny kvůli prohrám s Adamem Klejchem (LB) a Petrem Fejtkem (Jc).

Hlavními favority turnaje byli bezesporu třetiligoví Petr Dlabola a Pavel Kohout ze Staré Paky. Kuba Fejfar však málem přivedl v úžas všechny okolo, když taktak prohrál souboj vyřazovací části s Pavlem Kohoutem 2:3. Mirďa Virag zase nestačil na Lubu Krtičku. Lukáš Knap si vyžral druhé místo ve skupině až do dna, protože hned narazil na Petra Dlabolu a v krásném zápase mu podlehl. Martin Sochor po výhře nad Rudou Vzorkem (Hc) nestačil v pěkném mači na Petra Dlabolu, Michal Luňák poté ve čtvrtfinále v ryze packém souboji nestačil na Vojtu Kazdu 2:3. Honza Šmidrkal porazil Adama Klejcha i Lubu Krtičku a do semifinále se také doškrábal.

V semifinále proti sobě stály dvojice Kohout-Šmidrkal a Dlabola-Kazda. Pavel Kohout ničil Honzu brutálním forhendem a také na hranici sil makajícího packého hráče porazil 3:1. Vojta Kazda nevyužil několik nadějných vedení a poroučel se s Petrem Dlabolou poražen taktéž 1:3, ale šance určitě byly. V souboji o třetí místo měl v duelu spoluhráčů navrch Honza. Finále již nabídlo podívanou plnou krátkých výměn a tvrdých úderů. Bitva vygradovala až v samotném možném konci hry, a protože Pavel Kohout poslední forhend zahrál za stůl, mohl Péťa Dlabola slavit titul okresního přeborníka již poněkolikáté.

Ve čtyřhrách se do semifinále dostaly celkem dle očekávání dvojice Kazda-Luňák, Kohout-Dlabola, Knap-Šmidrkal a Gebauer-Krtička. Duel prvních dvou jmenovaných dvojic ovládli staropačtí hráči jasně 3:0, taktéž si však vedla packá sehraná dvojka Knap-Šmidrkal. Finále nabídlo velkou spoustu zajímavých výměn, krásných bloků Lukáše, doběhnutých míčků Honzy, nechytatelných mord P. Kohouta a ukázkové hry P. Dlaboly. Po dlouhé řeži se radovala z titulu okresních přeborníků dvojice Kohout-Dlabola, na packé playery zbylo stříbro.

OP 2016 - stupně vítězů jednotlivci muži OP 2016 - stupně vítězů čtyřhry OP 2016 - stupně vítězů smíšené čtyřhry OP 2016 - stupně vítězů jednotlivci ženy Dvojice Šmidrkal-Knap po loňském vítězství skončila druhá Ředitel turnaje Vojta Kazda skončil až před branami finále

Fotogalerie OP 2016 1/2
Fotogalerie OP 2016 2/2

Facebookové komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.