Béčko jako první ukořistilo body na půdě Chlumce a Bydžova

V 8. a 9. kole KP2 nás čekaly týmy, o nichž jsme věděli, že doposud všechna svá domácí utkání celkem jednoznačně vyhrály. Nejprve jsme zavítali do herny Sokola Chlumce nad Cidlinou, kde se Pačákům dlouhodobě nedaří a každý bod navíc je zde pro nás velmi cenný. Odpoledne jsme pak čelili nováčkovi soutěže, kterým je Jiskra Nový Bydžov „B“.

V Chlumci se začalo zhurta, dvojice Grof-Oravec si hned v prvním setu proti Martinovi Kyceltovi se Skřivanem zahrála napínavý set, který skončil až 20:18 pro domácí, další dva sety také v koncovce zvládli domácí, a tak jsme prohrávali 0:1. Martin Sochor s Kubou Fejfarem však na Petra Kycelta s Jiřičkou stačili v pěti setech, a tak počítadlo ukazovalo po čtyřhrách stav 1:1. V úvodu dvouher však na domácí stačil pouze „Soša“, který Skřivana přetlačil až v pátém setu, 2:4. Další kolo však bylo ve stejném poměru v režii Pačáků, když Martin porazil Pavla Kycelta, Kuba F. Petra Kycelta a Lukáš Martina Kycelta. Jakub O. v dobře rozehraném zápasu se Skřivanem ztratil třetí set po dvou setbolech (13:15), což dost pomohlo domácímu k celkovému vítězství 3:1, bylo srovnáno na 5:5. Třetí kolo však opět napodobili domácí výkon z úvodu, když náš bod vybojoval pouze Martin s Petrem Kyceltem, 6:8. Jistou remízu si domácí zajistili hned následujícím zápasem, ve kterém Martin i po odvrácených mečbolech ve třetím a čtvrtém setu podlehl nakonec dobře hrajícímu M. Kyceltovi. Následně však své kvality za stolem ukázal Jakub F., když vyprovodil od stolu Skřivana, Lukáš brnkal na nervy všem přítomným v pětisetové řeži s Pavlem Kyceltem a zraky všech tak směřovaly k zápasu Kycelt Petr – Oravec, kteří rozhodovali o celkovém dělení bodů. Domácí borec má na bekhendové straně obranný potah, který Jakubovi svědčí, avšak disponuje také arsenálem nepříjemných točivých úderů, což je v kombinaci s nesmírnou houževnatostí a bojovností těžkou překážkou k vítězství. V infarktovém zápasu plném zvratů nejprve Jakub vedl 2:1 na sety, avšak po prohraném čtvrtém setu již prohrával 1:4 a 2:6. Přes dobře načasovaný Time Out, který soupeř příliš nečekal a po několika výkřicích a plném soustředění, tzv. „flow“, Jakub dokázal skóre otočit a pátý set dotáhl (9) do vítězného konce. Pačáci tak vcelku spokojení odjížděli na oběd až po více než 3 a půl hodinách boje.

So Chlumec n. C. „A“ – TJ Nová Paka „B“ – 9:9, Martin Sochor (3,5/4,5) odehrál dobrý zápas, Jakuba Fejfara (2,5/4,5) mrzela těsná prohra s mladým Kyceltem, Lukáš Grof (2/4,5) cítil oproti předchozím kolům zlepšení formy a Jakub Oravec (1/4,5) si spravil chuť až na závěr druhým remízovým bodem za sebou.

Odpoledne jsme byli odhodlaní zvítězit s vidinou vedení tabulky KP2. Ve čtyřhrách opět bodovali z našich řad Martin s Kubou F., kteří porazili dvojici Kraus a Vidra, na jehož jméně se matrikář parádně vyřádil. Druhá domácí dvojice Vízek-Kynčl byla na Jakuba s Lukášem příliš velkým soustem, a tak to bylo opět 1:1. Na rozdíl od dopoledního utkání jsme si domácí nenechali hned v úvodu utéct a skóre zůstalo nadále vyrovnané, Martin s Jakubem F. zůstali na vítězné vlně i ve dvouhře proti Vidrovi, potažmo Kynčlovi, stejně tak však navázali na svůj „výkon“ ze čtyřhry Lukáš s Jakubem O., jimž hra Vízka a Krause neseděla, 3:3. Martin se držel bez porážky i nadále, když využil svou šikovnost proti Kynčlovi a Jakub F. statečně vzdoroval Vízkovi, s nímž doposud držel 3. místo v tabulce úspěšnosti se 76%, avšak domácí v posledním setu Kubovi utekl a dotáhl zápas do vítězného konce. Lukáš pak po napínavém průběhu přestřílel obranáře Krause, disponujícího trávou stejnou jako má náš pes obranář „Šmidra“ a že nemá rád Jakub O. sendvičový potah, si potvrdil s Vidrou, jemuž nevzal ani set, 5:5. Jedním z klíčových bodů utkání byla výhra Martina nad domácí jedničkou Vízkem, jenž za stavu 9:10 v pátém setu zasmečoval vysoký míček těsně za stůl, což nás dostalo do varu a vítězstvím i v dalších čtyřech zápasech jsme dotáhli utkání do kýženého vítězství. Jakub F. si pohrál s obranářem Krausem, Lukáš Grof vyhrál i svůj další „pětiseťák“, tentokrát nad Vidrou, Jakub si spravil chuť na Kynčlovi a když k nezastavení rozjetý Martin upinkal Krause, mohli jsme jet domů spokojení se získanými pěti body ze šesti možných.

Jiskra Nový Bydžov „B“ – TJ Nová Paka „B“ – 5:10, Martin Sochor (4,5/4,5) byl po celý den základním pilířem úspěchu, Jakub Fejfar (2,5/3,5) je již v krajské soutěži sebevědomým hráčem a je to znát, Lukáš Grof (2/3,5) byl jako kapitán se svým týmem spokojený a Jakub Oravec (1/3,5) opět přispěl alespoň bodem.

Po devíti odehraných kolech má naše „Béčko“ 21 bodů a ve velmi vyrovnané tabulce je na děleném prvním místě společně se Starou Pakou, Vrchlabím a Stěžery. V posledních utkáních první poloviny soutěže se tak doma utkáme právě s Vrchlabím a Hostinným o celkové prvenství.

Facebookové komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.