Áčko si z výletu do Dvora a Jaroměře odvezlo prohru a výhru

Ranní zápas s těžkým soupeřem ze Dvora byl těžce ovlivněn nepřítomností Honzy Šmidrkala, který místo cesty vlakem spokojeně spal v posteli a když se probudil, bylo již pozdě – ve třech to na Dvůr nikdy stačit nemůže. Odpoledne již kompletní sestava v zápase proti Jaroměři-Josefovu poznamenaným i nepříjemným incidentem jasně dominovala.

Honza Šmidrkal po dvou hodinách spánku po cestě z Portugalska v nočním deliriu zaklapl budík na telefonu a problém byl na světě. Áčko tedy nastoupilo na Dvůr v sestavě Kazda, Knap a Luňák, za domácí nastoupili Krýza, Kléma, Jež a Šulce nahradil Janovský. Po deblech to bylo 0:2, jediného debla sehrála dvojice Kazda-Luňák proti Ježovi s Janovským (1:3). Následně V. Kazda podlehl novopackému věčnému katovi Luďkovi Krýzovi 1:3, avšak Lukáš Knap se ztopořil proti Klémovi a dvorského hráče porazil (3:1). Kolo zakončil Michal Luňák, jenž nestačil na Rostislava Ježe (1:3). Po 1. singlovém wočku to bylo 1:5. Klému poté porazil v pětisetové bitvě i Vojta, avšak Rosťa Jež Lukáše doslova přežehlil (3:0) a Michal si připsal proti Janovskému nepříjemnou prohru 10 v pátém. Po druhém wočku to bylo již 2:8. Vojta si poté ještě vylepšil osobní statistiky výhrou nad Ježem, avšak Janovký seřezal Lukáše 3:0 a Krýza nakonec Michala ušoustal (1:3).

TJ Dvůr Králové n. L. „A“ – TJ Nová Paka „A“ – 10:3, Vojta zahrál pěkně (2/3,5), Lukáš přidal bod (1/3), Michal prohrál jeden zápas pěkně smolně (0/3,5) a 3 skreče zápas dourčily (2,5*wo).

Odpoledne čekal na packé zápas v Josefově, již v kompletní sestavě. Čtyřhry se packým začínají dařit, Knap-Šmidrkal zlomili Pelikuse s Diveckým díky brutálnímu Honzově prasátku (na 2:1) poměrem 3:1, Kazda-Luňák si poté poradili v nádherné čtyřhře s Vackem a Čenovským. Singly začal Honza s Vackem a po vyhraném prvním setu již tahal v duelu s neskutečně houževnatým a jako zvíře řvoucím Vackem za kratší konec (1:3). Důležitý bod přidal Vojta, jenž otočil již prohraný zápas s Čenovským (3:2), škoda Lukáše, který již otáčel zápas s Diveckým, ale mladý domácí hráč nakonec předvedl skvělé údery (1:3). Michal si následně poradil s Pelikusem, který disponuje naprosto zlatou rukou a zabíjí jeden servis za druhým (3:1). 4:2 pro packé. A Honza si zachytal s Čenovským, kopec krásných výměn nakonec rozhodly větší Honzovy zkušenosti (3:0), jenže následně Vojta prohrál smolným způsobem ze dvou mečbolů s Diveckým (2:3), což bolelo. Tříbodové vedení vrátil packým Lukáš jasnou výhrou nad Pelikusem (3:0). Poté nastal inkriminovaný moment zápasu, kdy si Michal nenechal líbit neustálé provokace od Vacka a po Michalově proměněném mečbolu řekl packý hráč tomu josefovskému své a začala mela s domácím hráčem, která upřímně neměla daleko k forhendovému topspinu do tváře jednoho či druhého hráče. Po možná 10 minutách se situace uklidnila, domácí Vacek stále ve stavu snížené příčetnosti prohlásil, že do zápisu o utkání napíše slovní napadnutí domácího rozhodčího (brutálním slovem „vole“), avšak po čase vychladl – možná i proto, že si znechutil hlavně domácí fanoušky – spoluhráče nevyjímaje. Následně se pokračovalo ve hře, Honza hrál s Diveckým a po 4 neproměněných mečbolech, kdy domácí mladík zahrával i údery pod nohami, byl na ručník. Pátý set však packý obranář ovládl dokonale a bylo to 8:3. Na 9:3 dával Vojta proti Pelikusovi. V již klidném zápase přehrál jinak výborně hrající Vacek Lukáše a Michal nestačil na Čenovského v poměru 1:3. Zápas tak dokončil Honza udřenou výhrou 3:2 nad Pelikusem, ač poslední set byl naprosto jednoznačný (11:1).

Sokol Jaroměř-Josefov 2 „B“ – TJ Nová Paka „A“ – 5:10, Honza vytěžil maximum, Vacek byl příliš zarputilý (3,5/4,5), Vojta s Michalem bojovali jako lvi (2,5/3,5) a Lukáš mohl ještě klidně bod přidat, avšak nádherné ofenzivní údery hřály na duši (1,5/3,5).

Autentické záběry z josefovské rozepře mezi Michalem a Vackem jsou ke zhlédnutí zde:

Facebookové komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.