Jarní turnaj v Bělohradě pro druholigového Kubu (+odkaz na fotky)

Mirďa si přijel zahrát, ambice na výhru dle svých slov neměl

Již 42. ročník lázeňského jarního turnaje přilákal hned 45 hráčů všech výkonnostních kategorií, z nichž suverénně vyčníval Josef Kuba z druholigového Loko Vršovice. Z packé enklávy se vydalo do spřízněného města vlakem 5 hráčů (Šmidrkal, Kazda, Oravec, Stuchlík a Virag) a již připravení v herně byli Kuba Fejfar, Šimon Kadavý a desítky dalších známých tváří z okresu či kraje.

A jak si pačtí vedli? Spiner nepostoupil z těžké skupiny, Mirďa Virag trápil Petra Gryma, ani on však ze skupiny dál nešel. Orýsek měl skupinu extra – Petřivý Michal, Zelený Jiří a další kvalitní hráč, bohužel s oběma prvně jmenovanými rivaly z kraje prohrál, proto ani on dál nešel. Šimon Kadavý dostával ve skupině také lekce, takže jej čekal stejný osud. A jak Áčkaři?

Vojta Kazda ze tříčlenné skupiny v klidu postoupil, pak ještě kolo ublemcal, jenže Dan Kloz z Velkého Oseka mu vystavil stopku v pětisetové bitvě, takže pro Vojtu konec v osmičce. Kuba Fejfar uklohnil Ondru Šmída 3x 11:9 a  v boji o semifinále narazil na H. Šmidrkala, jenž sehrál hroznou řežbu se stěžerským Loskotem a po odvrácení 2 mečbolů v páté sadě dotáhl zápas k výhře 3:2, zápas trval možná 35 minut. Honza pak Kubu Fejfara ukvedlal také, i když mu packý divočák zle zatápěl.

Semifinále nabídlo program Kohout-Kloz a Šmidrkal-Kuba. Hout skvěle, jasně Dana Kloze porazil, Honza sehrál s Kubou parádní bitvu. Když packý obranář tekl 1:2 a 4:10, nikdo nevěřil v pokračování zápasu, jenže Honza se zázračně ztopořil a 4.sadu urval. Pátá sada pak byla velmi vyrovnaná, nakonec rozhodly skvělé Kubovy údery, 11:8 pro vršovického hráče a na Honzu zbyl bronz.

Ve finále se již mírně nacumlaný Hout postavil Kubovi, a kdo by čekal bitvu, spletl by se, Josef Kuba skvělými údery Pavla ničil, takže to bylo za chvíli 3:0 pro Kubu a tedy i turnajové prvenství.

Debly nenabídly nic extra zajímavého, v semi páry Kazda-Šmidrkal – Klejch-Klejch a Harcuba-Kuba – Kohout-Kašpar. Pačtí pingpongáři to zvládli, bratry jasně porazili, tak jako zvládli svůj duel Kuba s Harcubou nad valdicko-jičínskou dvojicí. Finále jasně opanoval Josef Kuba, kterému semtam sekundoval i Pavel Harcuba, takže pačtí playeři dostali totální čočku, co by taky člověk chtěl po Kubových winnerech z příjmu.

Útěchu ovládl domácí Filip Klejch.

Turnaj opět parádně zorganizovaný, pívo a žrádlo parádní, díky LB!

Za parádní fotky všechen kredit Martinu Budinovi, to je parádní práce.

https://photos.google.com/share/AF1QipPyBHxvgbr2FzfPDQOl7u52pvyDjZN5abfn1DRPDG761I8yOe43DOPmOzOt-_RyEA?key=ZzFpSDR4SUdmODl2eS1JNWNncnBmN0g5eUpTZ2dR

Facebookové komentáře