Béčko ve vyrovnaných náročných utkáních neuspělo

Šimon a Martin bojují ve čtyřhře proti Lukášovi s Jakubem Kyceltovými

Pro krajskou soutěž netradičně v neděli vyrazil náš “B” tým k soupeřům do Chomutic a Chlumce nad Cidlinou. Dopolední soupeř z Chomutic vloni postoupil z RP1 a dosavadními výsledky jen potvrzuje kvalitu soutěží jičínského regionu. Na nedělní “výlet” jsme vyrazili v sestavě Sochor, Grof, Oravec a Kadavý.

Čtyřhru se podařilo vyhrát Martinovi se Šimonem po pětisetovém boji nad dvojicí Tázler-Chotěbor, stejným poměrem setů však prohráli Lukáš s Jakubem proti Tonarovi s Břeským, 1:1.

Že to bude boj až do konce, potvrdilo hned první kolo. Nejprve Soša porazil ve třech vyrovnaných koncovkách zlepšujícího se Tonara, následně Lukáš prohrál po boji (2:3) s Chotěborem, Jakub tentokrát nestačil na Jardu Břeského (0:3) a Šimon výborným výkonem překvapil Kubu Tázlera (3:0), 3:3.

Ve druhém kole Martin prohrál s Chotěborem nespokojený se svou hrou (1:3), pak “Freddie” Břeský doslova rozstřílel Grofika, který jen nevěřícně kroutil hlavou nad jeho formou, jejímž receptem byly 2 litry vína a 0 hodin spánku po odzpívaném koncertu. Skóre pro Pačáky zkorigoval Jakub proti Tázlerovi (3:1) a vyrovnat dokázal v pohodě hrající Šimon v souboji mladíčků proti Tonarovi, 5:5.

Třetí kolo započal zápas Soši nad Jardou Břeským, když si Martin trpělivou hrou spravil chuť po předchozí prohře (3:1), Grofik stejným výsledkem pokořil již zjevně rozladěného Kubu Tázlera, Jakub v zápasu s Tonarem dal téměř na co sáhl a dokráčel si k výhře (3:1) a z našich řad prohrál pouze Šimon s Chotěborem, skóre 8:6 nám poskytlo skvělou výchozí pozici do posledního kola.

Následně však Martin prohrál s Jakubem Tázlerem 9 v pátém a domácí hráč si tak připsal první bod, stejně jako Lukáš Tonar nad Grofikem (1:3) a rázem to bylo 8:8. K posledním zápasům pingpongového dopoledne tak museli nastoupit i Jakub se Šimonem a bohužel ani jeden z nich vyhrát nedokázal. Jakub prohrál po šesté za sebou s Chotěborem a Šimon nevyzrál na v pohodě hrajícího Jardu Břeského (oba 0:3), 8:10.

Sokol Chomutice – TJ Nová Paka “B” 10:8, Martin Sochor (2,5) byl jako jednička týmu se svým bodovým přídělem nespokojený, Šimon Kadavý (2,5) zahrál velmi dobře, Jakub Oravec (2) se rozehrál k celkem slušnému výkonu a je škoda, že se mu nedařilo i proti oblíbenému soupeři Břeskému a Lukáš Grof (2) by rád udělal o bod víc.

Po dobrém obědě jsme se vypravili do chlumecké “kopule”, neboť tamější herna je až na samotném vršku vysoké Sokolovny. S vědomím síly soupeře, který měl za sebou po dopoledni teprve první porážku v souboji o vedení KP2 proti Bělohradu, jsme se připravili ke čtyřhrám. Proti Sošovi se Šimonem nastoupili mladíci Jakub a Lukáš Kyceltovi a skončilo to velmi těsnou prohrou 11 v pátém. Grofik s Orym nevyzráli na Skřivana s Jiřičkou, 0:2.

První kolo předznamenalo jasného favorita utkání, protože až na Sošu, který si třetím pětiseťákem v řadě poradil s Jiřičkou, Grofik dostal nadílku (0:3) od Skřivana, Jakub si nevěděl rady s rotovanými údery zarputilého Pavla Kycelta (0:3) a Šimon si na vlastní kůži otestoval kvality Jakuba Kycelta (0:3), 1:5.

Následně Martin opět těsně (3:2) zřídil vydeptaného Skřivana, zoufalý Grofik odešel od stolu s porážkou (1:3) proti Pavlovi Kyceltovi, Jakub dostal třikrát 5 od Jakuba Kycelta a Šimon otočil (3:2) zápas s Jiřičkou a potvrdil, že na materiály zahrát umí, 7:3.

Třetí kolo jsme potřebovali razantně stáhnout náskok domácích, avšak vyhráli pouze Soša s Kyceltem a Ory s Jiřičkou (oba 3:2), zatímco Grofikovi Jakub Kycelt povolil pouze set a Šimon prohrál se Skřivanem (1:3), 9:5.

V posledním kole ještě statečně kladl odpor pětisetový král dne Soša, když svou vytrvalou hrou překvapil jedničku domácích Jakuba Kycelta, záhy však novopacký plamínek naděje sfoukl Jiřička proti Grofikovi, 10:6 a jelo se do Obi (Grofik stavitel), do Mekáče a domů.

Sokol Chlumec nad Cidlinou “B” – TJ Nová Paka “B” 10:6, Soša byl odpoledne při chuti (4), Jakub uhrál pouze bod (1/3,5), stejně jako Šimon (1/3,5) a Grofik si vyslechl pár vtípků obsahujících velmi často slovo vejce (0/4,5).

V dalších zápasech nás doma čekají 9.11. Dvůr a Vrchlabí, tak doufejme v pokračování domácí vítězné formy.

Facebookové komentáře