Divize, 14. a 15. dějství: Áčko doma nezaváhalo

Dvojice Knap-Šmidrkal na dobové fotce z roku 2013.

Sobota 14.1.2023 a divize byla v novém roce zpět. Do Paky měly dle rozpisu plánováno jet týmy Dvůr Králové “A” a Kostelec nad Orlicí “A”.

Ranní utkání bylo významně ovlivněno neúčastí 3/4 základu dvorského mančaftu, a tak se přesuňme rovnou k odpolednímu utkání s Kostelcem nad Orlicí.

Ten přijel oproti dopolednímu utkání oslaben o Lukáše Malíka, což je pro tento tým alfa a omega – buď má v základu 3 těžko porazitelné hráče anebo 2 a dá se hrát o výhru, což byl i tento případ.

Debly tedy začaly remízkou, Šmidrkal-Knap připsali i 13.zářez v sezóně nad Jakubcem s Petrem, naopak Kazda s Fejfarem nestačili smolně 10 v pátém i přes 2 mečbůlky na Karla Malíka s Lipenským. Cíl byl naprosto jasný, Paka musela vynulovat týmové trojky a čtyřky Kostelce (Jakubec + Lipenský) a pro výhru musela porazit někoho z výborné dvojice Karel Malík – Lukáš Petr. A v singlech se začalo hned zostra, Lukáš Knap se ani nerozkoukal a už tekl s Lipenským 0:2 a 1:4 při úspěšnosti returnů okolo 10 %, ale následně se soupeř zalekl výhry, přestal podávat jako doposud a mnohem zkušenější packý hráč si již výhru nenechal vzít po skvělé otočce na 3:2. Náročnou bitvu sehrál taky Vojtěch Kazda proti Martinu Jakubcovi a též uspěl, neboť po vydřené koncovce druhého setu již byl lepším hráčem (3:1). Kuba Fejfar tahal s Lukášem Petrem za kratší konec, avšak zvládl 3.sadu a ve čtvrté byl blizoučku k jejímu uzmutí, nicméně spin, co měl přijít, nepřišel a Kuba prohrál 1:3. V bitvě čelních hráčů letošní divize se postavil Honza Šmidrkal Karlovi Malíkovi. Honza po prohrané první sadě druhou po řadě šílených prasat uzmul, třetí po setbolech projel, čtvrtou zase ovládl, aby v té páté již neměl nárok, takže projel 2:3 a s nestárnoucím Karlem prohrál i svůj 7. vzájemný zápas. Do vedení poslal Paku opět Vojta, jenž po slabším prvním setu již Lipenského jasně přehrál (3:1), Kuba s přehledem ustřílel Jakubce 3:1 a bylo to 5:3. Kýžený break (tenisovou terminologií) zařídil Honza, jenž silou vůle otočil utkání s Petrem a po 35 minutách hry zvítězil 3:2. Lukáš sice po výborném výkonu těžce vzdoroval Malíkovi, ale prostě to ještě nestačilo, 1:3 z pohledu packých a 6:4 pro domácí na zápasy. Kuba si přes prohranou koncovku druhé sady spolehlivě poradil s Lipenským 3:1 a Honza zvládl těžký a pěkně ošklivý mač s mimořádně herně neoblíbeným Jakubcem 3:1. 8:4 pro packé. Definitivu mohl přihrát Lukáš, jenž srovnal s Petrem na 2:2 na sety, ale v pátém setu byl za stolem jen jeden hráč, a nebyl to ten packý (2:3) a Vojta nepřidal svou druhou vzájemnou výhru nad Malíkem, protože tentokráte padl 1:3. 8:6 pro Paku. Bod číslo 9 šel za Honzou, jenž jistě porazil Lipenského 3:0, avšak pak pačtí trnuli, neboť Lukáš si v duelu s Jakubcem pěkně zanadával a srovnal se až za stavu 0:2, přičemž za stavu 7:7 už to byla čistě hra nervů. Pak se však Knapik kousnul a všechny 3 následující sady ovládl, čímž sobě přihrál výhru 3:2 a packým 10:6 – druhý mač otočený z 0:2 byl tuze fajn (aspoň pro domácí tým).

TJ Nová Paka “A” – TTC Kostelec nad Orlicí “A” – 10:6, Honza udělal ten potřebný bod navíc (3,5/4,5), Vojtěch s Kubou přidali to, co měli (2/3,5) a Lukáš nechal packé trnout, ale nakonec to zvládl (2,5/4,5). 

Facebookové komentáře