Divize, díl 16.-20. – Áčko si v klidu klopýtá pro lepší střed tabulky

4.2. 23 vyrazilo Áčko do Vrchlabí na dvojičku – avšak bez Honzy Šmidrkala, kterého skolila záhadná svalová horečka, zastoupil jej tedy Lukáš Grof z Béčka. Tím pádem debly také nedopadly ani remízově, jak by statistika velela, Hauschwitz s Vitvarem zničili V. Kazdu s Kubou Fejfarem 3:0, Adam Brázda s Ivanem Studeckým zase porazili duo Knap-Grof v páté sadě. Lukáš Knap ale následně převálcoval Ivana Studeckého 3:0, Vojta Kazda po dlouhé bitvě udolal Romana Vitvara 9 v pátém. V pátém setu se rozhodovalo i mezi Kubou Fejfarem a Pavlem Hauschwitzem, tam však vládl domácí antitopspinář 8 v pátém. Lukáš Grof pak ochutnal divizi čočkou 0:3 proti domácí jedničce Adamu Brázdovi. 2:4 po první rundě. Lukáš Knap však nedal šanci ani Romanu Vitvarovi (3:0), jenže následně padl poprvé Vojtěch, a to s Hauschwitzem (0:3). Kuba vrátil packé do hry pětisetovou výhrou nad Brázdou, jenže Ivan Studecký ukázal L. Grofovi, že ještě není tak starý a unavený, jak sám Ivan s oblibou říká (3:1 pro Vrchlábe). Když Hauschwitz ublokoval i Lukáše Knapa 9 v pátém, vedli domácí již 7:4, avšak Vojtěch se ztopořil výhrou nad Brázdou (3:1) a Kuba rozstřílel Ivana Studeckého 3:0. Zápas se zlomil hned následně, Lukáš Grof vedl proti Romanu Vitvarovi 2:0, ale vedení neudržel a padl 2:3, na což navázal domácí Brázda výhrou nad L. Knapem 3:1 a Ivan Studecký dílo dokončil překvapivou výhrou nad Vojtěchem.

TTC Koberce Brázda Vrchlabí – TJ Nová Paka “A” – 10:6, Kuba spolehlivý (2/3,5), Lukáš s Vojtou na půlce (2/4,5) a Lukáš Grof nasál divizní atmsoféru (0/3,5). 

Další kolo a výlet do Jaroměře-Josefova. Pačtí již v plné zbroji. Šmidt-Tisoňů zdolali Kazdu s Fejfarem 3:1, nicméně Knap-Šmidrkal připsali další výhru do kroniky, avšak duo Obrdlík – Kadaník těžce vzdorovalo (3:1 pro Paku). A Honza po dobrých 35 minutách hry urval Štěpána Obrdlíka 3:2 9 v pátém, a ač Nikola Tisoňů utrhla výhru 3:2 nad Vojtou v pátém setu, packým vrátil vedení Lukáš, jenž po další řežbě zdolal Kadaníka 3:2. Největší překvapení kola se zrodila hned poté, Kuba Fejfar totiž mlasknul po top střeleckém výkonu Karla Šmidta. Honza následně skoro bez boje porazil Tisoňů 3:0 a Vojta tím stejným poměrem zase Kadaníka, bylo to 6:2 pro Paku a vypadalo to na brzký konec. Ale ouha, Lukáš křápl se Šmidtem 10 v pátém po vedení 2:0 a jednom mečbůlku v pátém, Kuba dostal s Obrdlíkem 3:0 a ač Honza v pěkném zápase udolal Kadaníka 3:1, další projetý pětisetový mač připsal Vojta se Šmidtem, který ten den hrál spíše jenom z povinnosti. Když Obrdlík udolal 3:1 Lukáše a Kuba prohrál stejným poměrem s Tisoňů, bylo to 7 všichni. A když Karel Šmidt zdevastoval Honzu 3:0, ač packý obranář rozhodně nehrál zle a Štěpán Obrdlík zase v pěti sadách přehrál Vojtu, šli domácí do vedení 9:7. Lukáš však vrátil packým naději, 3:1 Nikolu Tisoňů porazil, ale Kuba v zápase o remízu dostal čočkovou s Kadaníkem (3:0) a radost z toho měl pramalou.

TJ Sokol Jaroměř-Josefov 2 “B” – TJ Nová Paka “A” – 10:8, Honza maximum hratelného (3,5/4,5), Lukáš litoval jedné smolné prohry (2,5/4,5), Kuba dělal bod jen se Šmidtem, který by měl tak 40 % ve druhé lize, Vojta projel 3 pětiseťáky a bylo to.

Další zápas a Paka přivítala doma Nový Bydžov, který hraje o bytí a nebytí. Navíc se jim zrakvil Jirka Mrázek, a tak jim do karet nehraje už vůbec nic, protože v březnu už půlka týmů na divizi úplně kašle a rodí se dosti nečekané výsledky, navíc již úplně odepsaný Dvůr zase vyhrává, protože je konečně v plné sestavě. A debly tak, jako normálně, Knap se Šmidrkalem připsali i 15.výhru v sezóně (3:2 nad Vízkem s Tonarem), Kazda s Fejfarem ale zase nezahráli podle svých představ a výsledkem byla prohra 1:3 proti Ornstovi s Juričkou. Lukáš dostal na začátek po čuni s Ornstem, ač nevyužil vedení 1:1 a 10:7, takže nakonec 1:3, Vojta ale v duelu skalních slávistů porazil Standu Juričku po vyhraných koncovkách  3:0. Kuba si poradil s Lukášem Tonarem 3:1 a Honza v nekvalitním zápase udolal Martina Vízka 3:1. 4:2 pro Paku. Třetí bydžovský bod zařídil Honza Ornst, jenž v pěti setech přehrál Vojtu, ale to již bylo z bydžovské strany všechno – Kuba totiž vyhrál zase všechny koncovky s Juričkou (3:0), Honza sice dostával s Tonarem zase na frak, jenže pak se vzmátořil a 3:1 vyhrál, Lukáš vytočil Vodafone s Vízkem (7, 7, 7), Kuba neztratil ani set s Ornstem (3:0), Honza vyhrál i třetí mač 3:1, tentokráte s Juričkou a Lukáš si poradil po vyrovnaném průběhu s Jirkou Mrázkem, který vystřídal Lukáše Tonara, aby se rozehřál na odpolední klíčovou řež s Vrchlabím.

TJ Nová Paka “A” – TJ Jiskra Nový Bydžov “A” – 10:3, Honza za plno (3,5/3,5), Kuba velmi dobře též (3/3,5), Lukáš v klidu (2,5/3,5) a Vojta to jistil zezadu (1/2,5). 

Facebookové komentáře