Divize, díly poslední: Remíza ve Rtyni a klasická prohra s Broumovem

Duel Kazda-Brzecki, rozhodčí Fejfar s rumem

Poslední divizní zápasy sezóny 22/23 a Paka hrr na nejdelší trip do Rtyně a Broumova. Pačtí dávno v pohodě zachránění, Rtyně naopak hrála all in (musela bodovat pro možnost udržení se).

Nabuzená Rtyně tedy nastoupila v plné sestavě a musela kromě toho sledovat i výsledky Vrchlabí, Dvora Králové a Nového Bydžova, až tak vyrovnané to letos bylo. Debly naprosto tradičně, Knap-Šmidrkal urvali výhru nad typově stejnou dvojicí Koblížek-Martin 3:1 a Kazda s Fejfarem nedostali šanci proti mladému Koblížkovi s Hejnou. Singly začaly dobře pro Paku, Honza zdevastoval Hejnu 3:0, Vojta naprosto jistě pokořil Martina. Jenže Lukáš pocítil plnou sílu bojujícího Oldy Koblížka (0:3) a Kuba trochu nečekaně prohrál s mladým Koblížkem 1:3. Další nemilé překvapení přišlo hned poté, Honza nečekaně, ale naprosto po právu dostal po čuni s Martinem 0:3 a Vojta v neskutečném zápase nevyužil vedení 2:0 s O. Koblížkem, který plíživě stahoval, až nakonec 11:9 v pátém vyhrál po šíleném průběhu. Když mladý Koblížek rozsekal Lukáše 3:0, bylo to už 6:3 pro domácí a šlo se do klíčových duelů – Kuba byl sice v ultrakrizi, jenže nakonec ji překonal a Hejnu 3:2 udolal, následně Honza celý zápas s Koblížkem jasně vedl, aby to bylo 2:0 a 7:1, jenže Olda zázračně otočil, naštěstí měl packý hráč skvělý nástup do 4.sady a  3:1 vyhrál. V nejklíčovější bitvě rána vedl Vojta s mladým Koblížkem 2:1 a 10:7, prohrál 10, pak vedl v pátém 10:6, domácí mladík opět srovnal, a to už se Vojtovi klepala ruka jako při pokročilém Parkinsonu, avšak se štěstím to na 13:11 uklepal. Bitva pokračovala, Lukáš si zkušeně poradil s Hejnou 3:0, Kuba však dostal čočkovou od výborného Martina. Tu zase naopak vrátil Honza Ondrovi Koblížkovi a Vojta si úplně v pohodě poradil s Hejnou 3:0 a remízu měli pačtí v kapse. Jenže Martin – zvaný Válec – hrál špičkový pinec a Lukáše 3:0 zdrtil a šlo se do totální bitvy, Kuba vedl nad Koblížkem 2:1 a 9:7, sadu ještě 9 projel a v páté po parádní bitvě dominoval domácí obranář, který tedy vyhrál 3:2 a zařídil domácím remízu. Ta jim ale brzy pěkně zhořkla, neboť se dozvěděli, že Bydžov ukvedlal bod s DTJ a tím pro ně divizní anabáze po dlouhé době skončila.

Baník Rtyně v Podkrkonoší “A” – TJ Nová Paka “A” – 9:9, Honza si zase svoje 3 ušpachtlil (3,5/4,5), Vojta též naprosto spokojen (3/4,5), Lukáš dostal 3x čočku (1,5/4,5) a Kuba mohl ještě bodíka přidat (1/4,5).

Po výborném obědě ve Rtyni následoval přesun do Broumova – tam se přijelo až po třetí hodině, neboť dopolední zápas skončil okolo 3/4 na 1. Změna řidiče, kluci chtěli bumbat rum, takže za volantem Honza. V Broumově na packé čekala oslabená sestava, Gombarčík-Hornych i tak rozjeli Fejfara s Kazdou 3:1, první porážku v sezóně připsala i dvojice Knap-Šmidrkal proti Brzeckimu s Vlachem – 1:3. První packý bod tak zařídil až Honza, když mladého Vlacha jasně 3:0 uchytal, Pawel Brzecki ale otočil zápas s již nalámaným Kubou z 0:2 na 3:2. Druhý packý bod přidal Lukáš, jenž Hornycha jednoznačně 3:0 udolal, ale dvoubodové vedení vrátil domácím Karel Gombarčík, jenž v pěkném duelu ustřílel Vojtu 3:1. Jenže brzy už šly packé naděje do kopru, Brzecki výbornou hrou uspinoval Honzu 3:1, Kuba sice ještě přepinkal Hornycha 3:1, ale Gombarčík úplně zdemoloval Lukáše 3:0 a Vlach našel recept na Vojtu, 3:1. Honza si ještě poradil dle přepdokladů s Hornychem 3:0, ale Gombarčík úplně vytřel podlahu s odevzdaným Kubou (3:0), a to samé se přihodilo Lukášovi s Vlachem (0:3). Na 5:9 ještě snižoval Vojta s Brzeckim po solidním výkonu (3:0), jenže Kuba vedle dostal rychtu s Vlachem 0:3, takže se čekalo jen na dohrání zápasu K. Gombarčíka s Honzou, Honza vedl 1:0, pak dostal 2 rychty a už to chtěl dokončit, protože už nebylo o čem, ale Karel si asi chtěl zahrát, tak Honza srovnal na 2:2 a ve třetí sadě vedl 6:0, no za pár chvil už tekl 6:9, otočka na 10:9, 11:10 a 12:11 a tam to Honza zakončil neskutečným buřtem z returnu, 3:2 pro Paku v zápase o nic.

TJ Slovan Broumov “A” – TJ Nová Paka “A” – 10:6, Honza měl dělat 2, ale dělal 3 (3/4,5), Vojtěch s Lukášem uzavřeli sezónu již před zápasem (1/3,5), což platilo i o Kubovi (1/4,5). 

Konec sezóny tedy packým nějak zvlášť nevyšel, ale bylo to úplně jedno, pačtí skončili v poklidu sedmí, kdyby se trochu více snažili, mohli být třeba i druzí, jenže v divizi s hradeckým Sokolem to stejně nemělo moc význam.

 

Facebookové komentáře